Upriličena dodjela diploma na Ekonomskom fakultetu u Brčkom

10.5.2018. U prostorijama Ekonomskog fakulteta Brčko Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je upriličena svečana dodjela diploma i promocija diplomiranih ekonomista, magistara ekonomskih nauka i mastera ekonomije. Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, glavni koordinator Vlade Damir Bulčević i šef Odjeljenja za obarzovanje Senad Osmanović.

Image for news

„Čestitam vam na hrabrosti. Namjerno kažem hrabrost jer u ovim vremenima, kada su poremećeni sistemi vrijednosti, vi ste se opredijelili da upravo na ovom fakultetu dođete, ne samo do diplome, već i do znanja, umjesto da težite improvizacijama kojima se mogu ostvariti samo kratkoročni ciljevi. Vi ste se opredijelili za teži put i na tome vam čestitam i obećavam da ćemo se kao Vlada potruditi da taj posao ne bude uzaludan“, rekao je gradonačelnik Milić prilikom obraćanja studentima. 

On je pohvalio zalaganje dekana Ekonomskog fakulteta Srđana Lalića koji, kako je istakao gradonačelnik, pokazuje snažnu volju da ostvari saradnju s lokalnom zajednicom. 

Dekan Ekonomskog fakulteta Brčko Srđan Lalić izrazio je uvjerenje da će studenti koji su danas dobili diplome biti najbolji ambasadori Ekonomskog fakulteta. 

Damir Bulčević, glavni koordinator Vlade, istakao je da je ulaganje u znanje najvažnije te da će Vlada Brčko distrikta BiH u svojim budućim programima uvrstiti stvaranje kreativnih radnih mjesta za nove generacije mladih studenata kako bi im osigurala što kvalitetnije zaposlenje. 

Svečanoj dodjeli diploma prisustvovao je veliki broj zvanica, predstavnika izvršne vlasti, institucija Brčko distrikta BiH te privrednog života.