Sutra u Brčkom plesni spektakl

8.6.2018. Gradonačelnik Siniša Milić zajedno sa predstavnicima Plesnog kluba „Mambo“ i članovima kluba Giacomom Lazzarinijem i Robertom Benedetti najavio je zvaničan turnir iz kalendara svjetske sportske plesne federacije WDSF Championship 2018, koji će biti održan sutra 9. 6. 2018. godine u Brčkom u sali Gimnazije.

Image for news

Na pomenutom turniru najvišeg ranga učestvovat će parovi iz 31 države svijeta odnosno oko 2.000 učesnika, što ovaj događaj svrstava u red najvećih manifestacija u Brčkom.

„Zadovoljstvo je biti domaćin jednog ovakvog takmičenja. Sutra ćemo poslati lijepu sliku iz Brčkog, a vjerujem da ćemo biti u fokusu pažnje šire javnosti“, rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

Organizatori takmičenja iz Plesnog kluba „Mambo“ najavili su za sutra plesni spektakl.

„Učesnici će se takmičiti u svim kategorijama, od pionira, juniora do glavne kategorije za odrasle parove.  Naš klub ulaže mnogo nade u svoj plesni par Giacoma i Robertu. Pozivam sve građane Brčko distrikta BiH i šire da sutra u 19.00 sati ispune salu Gimnazije i uživaju u finalu i spektaklu koji smo im priredili“, istakla je Petra Bogićević iz PK „Mambo“, Brčko.

Turnir će sutra u 19.00 sati svečano otvoriti gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić nakon čega slijedi finale. Pokrovitelj turnira je Vlada Brčko distrikta BiH.