Nišić i Domić prisustvovali svečanoj akademiji povodom obilježavanja XIII. godišnjice Evropskog univerziteta Brčko distrikta BiH

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić, zamjenik gradonačelnika dr. Anto Domić i šef Pododjeljenja za visoko obrazovanje i nauku Vlade Brčko distrikta BiH Aleksandar Maksimović prisustvovali su svečanoj akademiji povodom obilježavanja XIII. godišnjice Evropskog univerziteta Brčko distrikta BiH.

Image for news

„Na današnjoj akademiji upriličena je dodjela diploma za dvije stotine studenata i četiri doktoranta koji su se već dokazali na svojim radnim mjestima, što predstavlja naš najveći uspjeh. Bez obrazovanja nema napretka u sredini“, kazao je rektor Evropskog univerziteta Brčko distrikta BiH prof. dr. Radoslav Galić.

Gradonačelnik Nišić ovom prilikom je čestitao svim studentima na postignutom uspjehu poželjevši im mnogo sreće u budućnosti.

„Nadam se da će ovi mladi ljudi ostati u Brčko distriktu BiH i da će svoje znanje i vještine inkorporirati u razvoj lokalne zajednice“, istakao je gradonačelnik.

Zamjenik gradonačelnika dr. Anto Domić kazao je da je ovaj univerzitet dao posebnu vrijednost Brčko distriktu BiH.

„Vrijednosti koje prenose svršeni studenti, magistri i doktori nauka promoviraju Brčko distrikt BiH, a mi kao lokalna vlast ne možemo funkcionirati bez dobre nauke“, kazao je Domić.