Gradonačelnik svečano otvorio fiskulturnu školsku dvoranu u Rašljanima

5.3.2021. U okviru obilježavanja 21. godišnjice Brčko distrikta BiH gradonačelnik Distrikta Esed Kadrić danas je svečano otvorio fiskulturnu školsku dvoranu u područnoj Devetoj osnovnoj školi u Rašljanima kod Brčkog.

Image for news

Izgradnjom fiskulturne dvorane gradonačelnik je kazao da je još jednom potvrđena opredijeljenost Vlade za ravnomjerno ulaganje u sva područja Distrikta. 

„Ovo je jedan lijep trenutak u kojem potvrđujemo svoju opredijeljenost da pomognemo sve sredine u Distriktu kako bi svi od budžeta Distrikta uživali jednake mogućnosti i jednaka prava. Ova dvorana izgrađena je za nepune tri godine i mislim da će biti od velike koristi ovom mjestu koje do sada nije imalo nekih većih infrastrukturnih ulaganja“, kazao je Kadrić. 

Svečanom otvorenju prisustvovao je i šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Zoran Bulatović koji je kazao da je za izgradnju fiskulturne sale u prethodne tri godine iz budžeta Distrikta uloženo 520.000 KM i 40.000 KM za opremu. 

„Zadovoljstvo mi je što na početku mandata prisustvujem otvorenju objekta koji će služiti fiskulturnom obrazovanju učenika“, naglasio je Bulatović. 

Direktor Devete osnovne škole Mirza Šibonjić kazao je da područna škola u Rašljanima broji 124 učenika koji će od sada tjelesni i zdravstveni odgoj imati u sali, a ne u učionicama. 

„Te aktivnosti prije su obavljali napolju kada je to vrijeme dozvoljavalo, a u zimskom periodu fizičko su radili u učionicama. Učenici su pokazali veliku radost i sreću što su dobili dvoranu, a tu radost nisu krili ni ostali stanovnici Rašljana. Dvorana je kvalitetno urađena i ona neće služiti samo za nastavu, nego i za rekreaciju stanovnika Rašljana“, kazao je Šibonjić. 

Nakon svečanog otvorenja dvorane gradonačelnik je učenicima Devete osnovne škole u Rašljanima uručio lopte.