Đokić – Milić: Vlada RS odobrila 1.250.000 KM za nove projekte u Brčkom

19.9.2018. Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i gradonačelnik Brčkog Siniša Milić razgovarali su danas u Brčkom o projektima koje je Vlade RS odobrila za podršku infrastrukturnim potrebama na području ove lokalne zajednice.

Image for news

Ministar Đokić rekao je da su odobreni projekat za izgradnju dječijeg vrtića na području Mjesne zajednice Grčica u vrijednosti od 400.000 KM i projekat izgradnje i uređenja dva sportska terena s vještačkom travom u vrijednosti od 350.000 KM te da su nakon dužeg perioda riješeni lokacijski uslovi za izgradnju spomen-sobe u Mjesnoj zajednici Grbavica u vrijednosti od 500.000 KM. Odobrena su i dodatna sredstva za uređenje ove spomen-sobe u vrijednosti od 50.000 KM.

Ministar Đokić je dodao da je ukupna vrijednost ova tri projekta 1.250.000 KM te podsjetio da je ranije Vlada Republike Srbije putem Vlade Republike Srpske izdvojila oko 1.000.000 KM za izgradnju vrtića u Mjesnoj zajednici Ilićka kao i na projekat vrijedan 500.000 za izgradnju eparhijskog doma Srpske pravoslavne crkve u Brčkom.

„Zahvaljujem gradonačelniku za punu spremnost za saradnju. Donacija je veoma velike vrijednosti i mislim da su ovo jako lijepe vijesti za Brčko. Očekujem da će Brčko ubrzano, putem svojih nadležnih službi, raditi na tome da se počne raditi i graditi“, dodao je Đokić.



Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, izrazio je zahvalnost za svu podršku koju Distriktu pruža Republika Srpska, a koja unaprjeđuje život svih građana.

„Osim ovih značajnih infrastrukturnih projekata razgovarali smo i o nastavku aktivnosti na osiguranju dovoljnih količina električne energije u 2019. godini iz Republike Srpske za Brčko u skladu sa zakonskim procedurama“, dodao je Milić.

Đokić je naveo da bi se trebao nastaviti postupak urednog i sigurnosnog snabdijevanja Distrikta električnom energijom.

„Podsjećam da je Vlada Republike Srpske odobravala, a Elektroprivreda realizovala snabdijevanje električnom energijom potrošača Brčko distrikta BiH od 2008. godine do danas s izuzetkom polovine 2010. godine. Sve godine prije i poslije Republika Srpska je snabdijevala Brčko po cijenama koje su znatno niže od cijena u Federaciji BiH. U procjeni vrijednosti tih sredstava Distriktu smo osigurali oko 27.000.000 KM uštede za sve potrošače“, naglasio je Đokić.

On je iskazao spremnost u budućnosti za zajednička djelovanja kako bi se poboljšao kvalitet života građana Brčkog te povećao broj privrednih subjekata i radnih mjesta.