ČESTITKA POVODOM 1. MAJA – PRAZNIKA RADA

30.4.2019. Svim radnicima i Sindikatu Brčko distrikta BiH upućujemo čestitke povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada.

Image for news

Vlada Brčko distrikta BiH aktivno radi na izmjeni zakonskih rješenja koja će doprinijeti poboljšanju ukupnog položaja radnika, naročito u realnom sektoru. Usvojen je Nacrt Zakona o radu Brčko distrikta BiH, kao reformski zakon koji je proizašao iz Reformske agende za BiH 2015–2018. godina. Od 64 mjere ovaj zakon našao se na mjestu broj jedan, što govori da se radi o jednoj od najvažnijih oblasti i da su rad i radni odnosi u fokusu rada Vlade.

Aktivnim radom Privrednog vijeća Brčko distrikta BiH započete su procedure za izmjenu i drugih zakonskih rješenja poput Zakona o Privrednoj komori Brčko distrikta BiH, zatim Zakona o porezu na dohodak putem kojeg će doći do smanjena poreznih obaveza na dohodak, a samim tim do povećanja plata zaposlenih u lokalnoj zajednici.

Vlada i svojim programima samozapošljavanja, podsticajnim mjerama u oblasti privrede i poljoprivrede te različitim vidovima subvencija teži da poboljša ukupan privredni ambijent u Brčko distriktu BiH, a time i položaj radnika.

U nadi da ćemo sljedeći Prvi maj dočekati u zakonski uređenijem sistemu želimo Vam sretan Međunarodni praznik rada!

 

Zamjenik gradonačelnika                                               Gradonačelnik                        

     dr. Anto Domić                                                       Mr. sc. Siniša Milić